POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE

 

P O L I T I C A    D E    C O N F I D E N Ţ I A L I T A T E

EURONAUTICA INTERNATIONAL S.R.L. este importatorul oficial in Romania al unor marci de prestigiu precum Bombardier Recreational Products (BRP), Jeanneau, Suzuki Marine, Ranger, Glastron si Zodiac.

Stiind cât de importantă este confidenţialitatea pentru clienţii noştri, va sfatuim sa va luati timpul necesar parcurgerii prezentei politici de confidentialitate al carei scop este de a va explica practicile noastre de colectare si prelucrare a datelor personale ale clientilor, categoriile datelor cu caracter personal pe care le prelucrăm, modalitatea și scopul în care le prelucram, transferul acestora, precum și drepturile și opțiunile dvs. in legatura cu datele prelucrate de noi.

Prezenta Politică de confidenţialitate se aplică tuturor dispozitivelor, site-urilor web, serviciilor de platforme pentru clienţi sau altor aplicaţii online ale noastre, fiind disponibila prin simpla sa accesare. Prezenta Politica de confidențialitate se aplică atat in cazul in care utilizati un computer, un telefon mobil, o tabletă, sau un alt dispozitiv electronic pentru a accesa Serviciile noastre.

 

Temeiuri legale de prelucrare a datelor cu caracter personal

Pe data de de 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, și de abrogare a Directivei 95/46/CE; Regulamentul este de directa aplicabilitate incepand cu data de 25 mai 2018.

 

Datele personale pe care le prelucram

Colectarea datelor dumneavoastra personale este limitata la scopul desfasurarii activitatii noastre, constand in comercializarea produselor si oferirea serviciilor conexe, de acordare garantii aferente produselor, service autorizat, activitati de promovare a produselor si de fidelizare a clientilor.

 

Datele personale pe care le prelucram pot include:

  1. date de baza pentru facturarea si livrarea produselor achizitionate precum nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu sau corespondenta, cod postal, e-mail, telefon, cont bancar si alte informatii financiare ale persoanelor fizice clienti directi sau clienti ai co-contractantilor nostri, cat si ale persoanelor fizice reprezentanti ai clientilor persoane juridice;
  2. date de baza precum nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu sau corespondenta, cod postal, e-mail, telefon, cont bancar si alte informatii financiare, pentru facturarea serviciilor de service prestate clientilor persoane fizice, cat si clientilor persoane juridice in ce priveste reprezentantul persoana fizica;
  3. date de baza precum nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu sau corespondenta, cod postal, e-mail, telefon, cont bancar si alte informatii financiare pentru acordarea garantiilor aferente produselor.
  4. date de baza precum nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu sau corespondenta, cod postal, e-mail, telefon pentru realizarea promovarii produselor.

 

Cum colectam datele personale

Colectam acele date personale pe care dvs. ni le furnizati direct, in baza relatiei noastre comerciale sau ca urmare a inregistrarii pe site-ul nostru, sau indirect prin intermediul retelei noastre de dealeri autorizati pentru comercializarea produselor, precum si date si informatii disponibile din surse publice.

Colectam date personale furnizate noua automat, precum informatii colectate de cookies sau tehnologii similare, cand accesati si utilizati site-ul nostru.

Primim informatii inclusiv de pe platformele de socializare Facebook, Instagram Twitter.

Precizam ca este posibil să dorim consimţământul dvs. separat pentru colectarea informaţiilor sau să vă notificăm separat despre modul în care vă colectăm informaţiile cu caracter personal într-un mod care nu este descris în prezenta Politică de confidenţialitate, în funcţie de cerinţele anumitor servicii suplimentare. 

 

Scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal

Scopul pentru care desfasuram activitatea legal permisa, de colectare si prelucrare a informatiilor si datelor dumneavoastra personale, este:

  • pentru comercializarea produselor oferite de noi;
  • pentru realizarea service-ului produselor prezentate de clienti;
  • pentru emiterea facturilor fiscale aferente activitatilor mai sus aratate;
  • pentru activarea si acordarea garantiilor aferente produselor comercializate;
  • pentru realizarea de campanii de promovare (inclusiv test-drive), informari prin intermediul newsletterelor si altor materiale informative adresate la modul general tuturor persoanelor care acceseaza site-ul nostru, cat si in particular, persoanelor din baza noastra de date;
  • pentru a va instiinta cu privire la reducerile, discount-urile, pachete promotionale, bonusuri sau premieri;
  • pentru a va oferi publicitate personalizata având consimţământul dvs. separat, atunci când este necesar;
  • pentru a înţelege modul în care utilizaţi serviciile si produsele noastre, astfel încât să vă putem îmbunătăţi experienţa;
  • pentru a înţelege mai multe despre clienţii noştri, astfel încât să le putem oferi cele mai relevante produse, comunicări, servicii şi experienţe.

 

Durata de stocare

Datele colectate in urma plasarii unei comenzi (comanda de produse sau efectuare de service autorizat), necesare emiterii facturilor fiscale, sunt pastrate in arhiva contabilitatii pe o perioada de cel putin 10 ani de la data emiterii, conform prevederilor codului fiscal.

In privinta datelor personale inscrise in certificatele de garantie cat si restul datelor personale furnizate de clienti sau de catre intermediarii subscrisei (dealeri) si partenerii de afaceri ai subscrisei, sau idenificare de noi din surse publice, vor fi pastrate de subscrisa in scopul realizarii activitatilor mai sus enumerate, pe durata limitata in functie de specificul activitatii, conform legii, clientii avand dreptul de a solicita stergerea acestora din evidentele noastre. Aceasta cerere va fi verificata de noi si in cazul in care nu avem obligatia sau un alt temei legal de a pastra datele dumneavoastra personale, vom da curs cererii dumneavoastra.

 

Divulgarea datelor si transferul acestora

Ca regula, nu divulgam sau transferam datele dumneavoastra personale catre terti, cu exceptia situatiilor impuse prin lege in acest sens. In cazul in care va trasferam datele va vom informa in prealabil in mod corespunzator.

Pentru prelucrarea datelor personale putem folosi persoane imputernicite, de exemplu, furnizori de solutii IT necesare administrarii afacerilor, inclusiv solutii de contabilitate financiara, furnizori de solutii de management al contactelor sau organizatori de conferinte/prezentari show-room, furnizori de servicii legale. Cu toti imputernicitii vom incheia conventii de prelucrare a datelor personale cu clauze corespunzatoare care sa asigure ca imputernicitii isi asuma obligatii de prelucrare a datelor personale (inclusiv de stergere a acestora) in deplina conformitate cu legile aplicabile si care ofera un nivel adecvat de protectie a datelor dumneavoastra personale.

 

Este posibil să partajăm informaţiile dvs. cu:

  • afiliaţi – companiile asociate, producatori / distribuitori / furnizori, intermediari (delaeri);
  • parteneri de afaceri – companii de încredere care pot furniza informaţii despre produsele şi serviciile ce v-ar putea plăcea atunci când v-aţi oferit consimţământul separat;
  • producatori si furnizori pentru constituirea garantiilor aferente produselor pe care le achizitionati;
  • furnizori de servicii – companii care oferă servicii pentru sau în numele companiei;
  • organismele de aplicare a legii – atunci când ni se solicită acest lucru sau pentru protecţia companiei - şi a utilizatorilor săi. 

 

Securitatea datelor personale

Datele personale sunt securizate, putand fi accesate exclusiv de acele persoane care au nevoie de ele in indeplinirea scopului comercial pentru care au fost imputernicite. Ne asiguram ca datele sunt protejate prin masuri de securitate si infrastructura IT corespunzatoare. Avem implementate masuri interne care ne permit sa descoperim, sa notificam si sa documentam incalcari ale securitatii datelor personale in cel mai scurt timp posibil.

Daca descoperim o incalcare a securitatii datelor dumneavoastra personale care prezinta un risc pentru drepturile si libertatile dumneavoastra, vom notifica Autoritatea Nationala de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal. Veti fi informat cu privire la incalcarea securitatii datelor dumneavoastra personale daca aceasta conduce la un risc ridicat cu privire la drepturile si libertatile dumneavoastra.

Totuşi, reţineţi că, deşi luăm măsuri rezonabile pentru a vă proteja informaţiile, niciun site web, nicio transmisiune pe internet, niciun computer şi nicio conexiune wireless nu sunt complet sigure.

 

Drepturile dumneavoastra cu privire la prelucrarea datelor personale - aveti urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra personale:

  1. Dreptul la informare - puteţi să fiţi informat cu privire la identitatea operatorului, scopul în care se face prelucrarea datelor, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existența drepturilor prevăzute de GDPR pentru persoana vizată şi condițiile în care pot fi exercitate;
  2. Dreptul de a vă adresa autorităţii de supraveghere - aveţi posbilitatea să vă adresaţi autorităţii, dacă consideraţi că drepturile dumneavoastră au fost încălcate;
  3. Dreptul de acces la datele personale - puteţi  oricând să intrebaţi ce date prelucram;
  4. Dreptul de a obtine rectificarea datelor personale inexacte – puteţi  să obţineţi în orice moment la cerere şi în mod gratuit rectificarea în special a datelor incomplete sau inexacte;
  5. Dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor personale- puteţi  să obţineţi în orice moment, la cerere, restrictionarea prelucrarii datelor dvs., in conditiile legii;
  6. Dreptul de a fi uitat - puteţi să ne solicitaţi oricând ştergerea datelor cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege;
  7. Dreptul la portabilitatea datelor - persoana vizată are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea operatorului căruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal;
  8. Dreptul la opoziție - aveţi dreptul sa vă opuneţi  în orice moment, ca datele care vă vizează să nu mai fie obiectul unei prelucrări, cu excepția cazurilor în care există dispoziții legale contrare;
  9. Dreptul de a nu fi supus unei decizii automate, inclusiv profilare – dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa.

 

Linkuri si produse ale unor terte parti, oferite de site-ul nostru

Este posibil ca site-ul nostru să ofere linkuri către site-uri web şi servicii oferite de o terţă parte, aflate în afara controlului nostru. Nu răspundem pentru securitatea şi confidenţialitatea informaţiilor colectate de site-uri web sau alte servicii. Trebuie să fiţi precaut şi să examinaţi declaraţiile privind confidenţialitatea aplicabile site-urilor web şi serviciilor unei terţe parti pe care le utilizaţi.

 

Module cookie, retele de socializare

Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a facilita căutarea vizitatorilor privind achiziţionarea produsului dorit.  Cookie-urile asigură vizitarilor o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex- preferintele în materie de confidenţialitate online, opţiunile privind limba site-ului, coşuri de cumpărături sau publicitate relevantă. Cu ajutorul cookie-urilor putem constata ce te interesează pe tine şi pe alţi vizitatori, şi astfel putem să îmbunătăţim uitlitatea acestora pentru toată lumea.

Cookie-urile folosite de către noi sunt următoarele:

  • Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului (ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).

 

  • Cookieuri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de 'third party cookies' (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

Nume, prenume, e-mail, telefon

Euronautica International S.R.L. foloseşte cookie-uri numai cu acordul tău. Poţi oricând să-ţi retragi acordul, dar pentru asta trebuie sa efectuezi setările necesare în browser-ul tău.Prin solicitarea acestui acord, vei fi informat cu privire la scopul pentru care acest tip de informatii despre tine vor fi prelucrate.  Poţi afla mai multe informaţii despre cookie-uri aici.

 

Daca aveti orice intrebari cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra personale sau daca doriti sa ne adresati vreo solicitare, precum si sa va exercitati oricare din drepturile cu privire la prelucrarea datelor personale, va rugam sa ne contactati la:

– adresa de e-mail: office@euronautica.ro

– telefon: 021.209.47.55

– sediu: str. Industriilor 2C, sector 3, Bucuresti

 

Vom analiza fiecare solicitare si va vom comunica actiunile intreprinse in acest sens in cel mai scurt timp posibil, dar nu mai tarziu de o luna de la momentul inregistrarii solicitarii dumneavoastra. In cazul in care avem nevoie de mai multe informatii din partea dumneavoastra sau avem dificultati in rezolvarea cererii dumneavoastra, va vom informa fara intarziere cu privire la faptul ca avem nevoie de timp suplimentar pentru a analiza in mod corespunzator cererea dumneavoastra. In cazul in care considerati ca nu am solutionat toate cererile dumneavoastra sau sunteti nemultumiti de raspunsurile noastre, puteti formula o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. De asemenea, va puteti adresa si instantelor de judecata.

BRANDURILE NOASTRE

Ramai conectat in permanenta!
Aboneaza-te la newsletter